DOPDROPPAR

julekulan 2014

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den 31/1 var jag och min familj på en mycket fin tillställning i Barkåkra kyrka, det var ”dopets dag” och alla barn som döpts under det gångna året, 2015, välkomnades till gudstjänst för att fira dopet och hämta hem sin dopdroppe som hängt i kyrkans dopträdet under året. Jag var inte där som glasblåsare och tillika skapare till dessa dopdroppar utan pappa till vår yngsta son, som vackert fick sin egna droppe med hem. På Barkåkra Församlingens hemsida finns en fin text om dopdroppen och trädet. Läs texten: ”dopträdet och dopdroppar”

En del av ”Dopträd med dopdroppar i Barkåkra kyrka”
…I trädet hänger handgjorda glasdroppar, skapade av Christian Svensson, glasblåsaren i Magnarp. Varje dopdroppe är unik, precis som varje barn är unikt, och de ska förstås föra tankarna till dopets vatten…

Veckan efter levererade jag 200 dopdroppar till Västra Frölunda och Helena Noble, präst i Västra Frölunda Församling, skrev så här ngn dag efter leveransen var framme: ”de två första dropparna hänger nu i ett av våra fönster inne i kyrkan och det blev mycket uppskattat av våra församlingsbor igår under invigningen vi hade.”

-detta gör mig glad!

/Christian

Leave a comment


Name*

Email(will not be published)*

Website

Your comment*

Submit Comment

© Copyright christiansvensson.se - Designed by Millefors